Gázautó Győr

Mi az az autógáz?
Magyarországon 2 féle gázüzemanyagot különböztetünk meg:

  • A cseppfolyós gázt (LPG, Liquefield Petroleum Gas), ami gyakorlatilag megegyezik a palackos háztartási pébé gázzal.
  • Sürített földgázt (CNG, Compressed Natural Gas), ami gyakorlatilag a háztartási vezetékes gáz.

Mennyibe kerül az átalakítás?
Az átalakítás költsége függ a gépkocsi üzemanyagellátó- rendszerétől. A pontos összeg meghatározásához kollégáinknak a következő adatokat kell tudniuk:

  • gépkocsi gyártmánya, típusa
  • évjárat
  • motorkód /motorszám

Milyen előnyökkel jár az átalakítás?
Az alábbi tényezőket a motor állapota és a vezetési stílus is jelentősen befolyásolja.

  • Magyarországon a benzin és gáz arányát figyelembe véve 30-40%-os költségmegtakarítás érhető el. A kisebb olajfogyasztás és a kétszeres olajcsere periódus miatt jelentős költségmegtakarítás érhető el.
  • A sokkal kedvezőbb gáz-üzemanyag és levegő keveredésének köszönhetően a motorkopások mintegy 30-40%-kal csökkennek, így nő a gázos motor élettartama.
  • Környezetbarát. A benzin üzemhez képest a légkörbe jutó károsanyag mennyisége, különösen a régebbi típusú karburátoros autók esetében csökken jelentősen. A gáz levegő jobb keveredési tulajdonságainak köszönhetően az olajfogyasztás lecsökken, az olajcsere periódusa megduplázódik, ennek következtében kevesebb fáradt olaj keletkezik.

Robbanásveszélyes-e az így átalkított gépkocsi?
Nem mert a beszerelt gázrendszerek számos biztonsági elemet tartalmaz, amelyek baleset esetén megakadályozzák a gáz szabadba távozását, illetve a megakadályozzák a gáztartályból a gáz motortér felé áramlását. A gáztartályok különleges 3-4 mm vastag edzett acélanyagból készülnek és a legbiztonságosabb, legvédettebb helyen a csomagtérben kerülnek elhelyezésre.

Van-e a beszerelésre garancia?
Az átalakításra és a gázrendszer elemeire kilométer korlátozás nélkül 2 év garanciát válalunk. A garancia vállalás feltétele, hogy az átalakított gépkocsi a kötelező garanciális szervizeken részt vegyen.